Onze visie
De frisse wind in het Vlaamse zwemmen.
Proswimlab zet in op innovatie en kwaliteit in al haar facetten. Door ondernemerschap binnen de zwemsport te stimuleren, hopen we de overdracht van kennis te bevorderen en werken we toe naar een volledig vernieuwd zwemlandschap in Vlaanderen.
Onze waarden
Persoonlijk

Bij Proswimlab ligt de focus op een persoonlijke aanpak, specifiek gericht op jouw noden. We hebben een jong, gepassioneerd en energiek team dat veel belang hecht aan een vlotte en open communicatie.

Iedereen krijgt bij ons even veel aandacht. Met de extra 1 op 1 lessen zorgen we ervoor dat kinderen die extra aandacht nodig hebben niet uit de boot vallen.

Expertise
Onze waarden
Expertise

Onze trainers zijn één voor één toppers binnen het zwemmen. Velen van hen zijn medaillezwemmers op Belgische en internationale kampioenschappen en hebben een bagage aan kennis en expertise. Buiten het feit dat ze goede zwemmers zijn beschikken ze ook over de capaciteiten om kwalitatief les te geven.

Om kwaliteit te blijven garanderen worden onze lesgevers regelmatig intern opgeleid.

Onze waarden
Innovatie

Proswimlab zet zoveel mogelijk in op technologie en digitalisering om de ervaring van de klant te optimaliseren. Door ons eigen softwaresysteem gebeurt het inplannen van de lessen en de communicatie tussen lesgevers volledig digitaal.

Op die manier kunnen we de progressie van de zwemmer op de voet volgen en efficiënter te werk gaan. Tevens zorgt dit systeem voor een vlotte en open communicatie tussen alle partijen en kunnen we extra aandacht besteden aan de kwaliteit van onze lessen.

Tijdens onze lessen maken wij gebruik van de nieuwste lesmethodes en technologieën, om elke zwemmer de beste vooruitgang te kunnen geven. Naast onze lessen doen we ook onderzoek naar allerlei nieuwe trainingstools die de zwemmers nog meer kan helpen om de doelen te halen die ze voor ogen hebben.

Ons doel
Innovatie in het Vlaamse zwemlandschap

Een deel van de opbrengsten van de lessen worden herinvesteerd in het Vlaamse zwemmen. Op deze manier hopen we de sport nog meer te laten bloeien en het begrip “levenslang zwemmen” werkelijk te kunnen maken voor zoveel mogelijk mensen. Bekijk hieronder enkele initiatieven die wij ondersteunen.

Proswimteam

Een deel van de opbrengsten worden geïnvesteerd in onze vzw “Proswimteam”. Proswimteam biedt ondersteuning voor 18+ zwemmers die stappen willen zetten naar een nationale of internationale carrière. Door het organiseren van centrale trainingen kunnen de Vlaamse 18+ zwemmer samen trainen en van elkaar bijleren. Naast de contactmomenten omvat dit team ook een Elite-werking in Antwerpen waar zwemmers trainen met als doel deelname aan EK’s, WK’s of de Olympische Spelen. Veel van onze lesgevers zijn nog steeds aangesloten binnen dit proswimteam en hebben zelf nog een actieve zwemcarrière.

Meer info
Parkiswim

In samenwerking met Silke Huybrecht, zesdejaarsstudente geneeskunde aan de UGent, heeft Proswimlab sinds kort het initiatief ”Parkiswim” gelanceerd. Parkiswim is een soort aquafitness waarbij er met gerichte oefeningen in het water wordt ingezet op kracht, stabiliteit, mobiliteit, coördinatie cognitie. Deze doelgerichte bewegingen kunnen de symptomen van Parkinson milderen, o.a. doordat beweging de toevoer van dopamine stimuleert, een stof in de hersenen die bij de ziekte van Parkinson juist minder aanwezig is. Elke Parkinsonpatiënt komt in aanmerking voor deze lessen. Er kan steeds een kennismakingsgesprek ingepland worden voor verdere uitleg. Mensen met andere neurologische aandoening (vb. multiple sclerose) zijn ook steeds welkom om deel te nemen? Ook partners/vrienden/familieleden zijn meer dan welkom. Voor extra info kan u altijd een bericht sturen naar:[email protected]

Contact
Ghent University Swimming Team

”Ghent University Swimming Team” richt zich op 18+ zwemmers die de ambitie hebben om uit te blinken op nationale wedstrijden en (inter)nationale studentenkampioenschappen. Met dit initiatief willen we zwemmers ondersteunen die studies in Gent combineren met wedstrijdzwemmen. Dit initiatief biedt een aanvulling op het trainingsaanbod in de club. Dit project werd in samenwerking met de zwemfederatie uitgewerkt.

Meer info
Ondersteunend zwemmen/ g-zwemmen

Voor mensen met een beperking of een chronische aandoening is het niet altijd evident om de techniek, conditie, kracht of lenigheid te verbeteren of onderhouden. In samenwerking met Ergocentrum De Brabander in Brugge kunnen deze mensen met de hulp van een ervaren ergotherapeut toch nog sporten.

Meer info