Go Back
Zwemlessen
May 1, 2022

Eerste zwemles: Wat moet ik als ouder doen?

Voorbereidingen thuis.

Neem zeker een badpak/zwembroek, een handdoek of badjas mee. Voor jongens is het aangeraden om een aansluitende zwembroek mee te nemen. Lange zwembroeken en zwemshorts zijn tegenwoordig erg hip maar echt niet geschikt om in te leren zwemmen. Ze nemen echter heel veel water op en zorgen voor veel weerstand; Voor meisjes is een aansluitend badpakje of bikini geschikt. Bikini’s zijn aan te raden, omdat deze handiger zijn tijdens de toiletbezoeken. Nog materiaal te kort? Bekijk dan onze webshop.

Onthaal

Zorg dat je ongeveer 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent en je aanmeld aan onze balie in de inkomhal van het zwembad. Zo kunnen we je aanwezigheid noteren en je de weg tonen naar de kleedkamers en tribune.

Omkleden

Elke ouder mag mee tot aan de kleedkamers om te helpen omkleden. De lesgevers komen de kinderen telkens halen aan de kleedkamers en zetten ze na de les ook weer heelhuids af. Als ouder kan je steeds kijken vanuit de tribune. Dit doen we zodat het kind niet te veel afgeleid is.

De zwemles

De lesgevers komen de kinderen telkens halen aan de kleedkamers en zetten ze na de les ook weer heelhuids af. Als ouder kan je steeds kijken vanuit de tribune. Dit doen we zodat het kind niet te veel wordt afgeleid. De eerste les is vooral een testmoment waarbij we kijken wat je kind al onder de knie heeft en war we nog aandacht aan moeten besteden.

Na de les

Na de les zetten we je zoon of dochter weer af in de kleedkamer en zal de lesgever bespreken hoe de les is verlopen. Je kan op dit moment ook bespreken of het gepast is om groepsles of privéles te volgen. Indien je kiest voor groepsles wordt er na de les een mail gestuurd om in te schrijven bij de juiste groep.